-
Hazırlık Atlama ( Proficiency) Kabusunuz Olmasın!
Hazırlık sınavı içeriği her üniversiteye göre değişiklik gösterir. Ancak genel olarak okuma-anlama, yazma, dinleme, konuşma ve dilbilgisi gibi bölümlerden oluşurlar. Bu tarz sınavlara hazırlanırken önemli olan en az Pre- Intermediate ve üzeri seviyede olmak ve sınav teknikleri için profesyonel destek almaktır.
Dil başlı başına bir süreç işi olmakla beraber, hazırlık sınavından sonuç alabilmek için bu süreci yoğun ve hırslı bir hale getirmek gerekir. Hazırlık sınıflarında bolca zaman harcamış öğrenciler, kalabalık sınıflarda başka amaçlar için birleşmiş klasik uygulamalarla ancak kendilerini tekrar ederler. Seviyeniz yükseldikçe, sizi yönlendirecek bireysel bir eğitim koçuna daha da ihtiyaç duyarsınız. Aynı amacı paylaşan eğitimcinizle düşündüğünüzden çok daha motive ve güvenli çalışarak size engel olan sınavları aşabilirsiniz.
-
Hazırlık için tam 2.5 sene harcamıştım, %50 bursumla birlikte Bilkent’e veda etmekle kalma arasındaydım. Başardım !
TOBB Üniversite’sinin hazırlık programını atlamak için TOEFL IBT’den 61 puan almam gerekiyordu. Daha önce 3 denemem olmuştu ama başaramamıştım. Tam 67 puanla geçtim, başardım.
Yatay geçişle Bilkent’e geçmek için tek bir şansım vardı. İşe bilen birileriyle çalıştığımın farkına vardım, sadece 1 ayda COPE’u geçtim.
Başkent Üniversitesi’ndeyim ve benim için burası hazırlık atlamakla bitmedi. Kendimi dil üzerine geliştirmeye sonraki 3 yılda da devam ettim. Burası benim için herhangi bir yer değil, ailemden bir parça.
Başkent Üniversitesi hazırlık atlama sınavını için 2 ay hazırlık kampına katıldım. Çok yorulduğumu söylemeliyim, ama başarı bunun harika bir hediyesi oldu.
Atılım Üniversitesi’nde 1 yıl hazırlıkta zaman geçirmiş ve biran önce bölümde olmak istiyordum. Erkek kardeşimin tavsiyesini dinleyerek CanEnglish’e güvendim. Benimle gerçekten tüm bir kadro ile ilgilendiler, motive bir şekilde çalışmamı sağladılar. Başardım !